FAQ

We’re here  for you.

Don’t see your question listed below? Don’t hesitate and contact us directly.
Send your email to info@galerietje.com and we’ll reply as soon as we can.

Question Wat is een fine-art print?
AnswerLang verhaal kort: een reproductie van museumkwaliteit.

De term fine-art print – in Nederland ook giclée genoemd – is onder kunstenaars veelbesproken. Wat wij hieronder verstaan is een zeer gedetailleerde afdruk, met kleurvaste inkten op zware kwaliteit papier, met een lange levensduur.

Question Welk papier gebruikt Galerietje?
AnswerPer fine-art print staat aangegeven voor welk papier gekozen is. Meestal is dit Hahnemühle Rag Bright White 310 grams. Zwaar, zijdezacht, helderwit papier. Bij uitstek geschikt voor gedetailleerde kinderboekenillustraties.
Question Welke inkten gebruikt Galerietje voor fine-art prints?
AnswerOm een lange levensduur van de prints te garanderen maken wij gebruik van originele Epson UltraChrome HDR-inkten in 11 kleuren. Prints worden gemaakt op minimaal 1440 dpi. Hoogwaardige reproducties, gelijkend op het origineel.
Question Welke printer gebruikt Galerietje voor fine-art prints?
AnswerWanneer een kunstenaar ervoor kiest om niet zelf prints te maken, worden fine art prints door Galerietje gemaakt. Hiervoor gebruiken wij een geavanceerde grootformaat printer met het breedste kleurenspectrum beschikbaar; 11 kleuren.
Question Is de afbeelding exact zoals in het kinderboek?
AnswerWij printen altijd de originele illustratie op grootformaat. Zo geniet je van ieder detail. Bij een kinderboek kan het voorkomen dat omwille van de pagina afmeting een afbeelding is verkleind of bijgesneden, hierdoor is niet altijd alles te zien.
Question De kleuren van mijn prent zijn levendiger dan die in het boek, hoe kan dit?
AnswerSamen met de illustrator maken wij de mooiste reproductie van zijn of haar originele illustratie. Een kinderboek is ‘standaard’ drukwerk. Dit heeft zo zijn beperkingen. Bij Galerietje gebruiken wij superieur papier en een printer met groot kleurbereik. Hierdoor zijn de kleuren net zo intens en helder als de originele tekening. Fine-art print en kinderboek zijn dus niet hetzelfde als het gaat om kleur en gevoel van het papier.
Question Kan ik de fine-art print ook bestellen zonder lijst?
AnswerDat kan. Let wel, het authentieke gevoel van het papier maakt dat de print kwetsbaar is. Het is belangrijk om deze na ontvangst zo snel mogelijk in te lijsten. Laat de afbeelding niet tegen het glas aankomen. Maak altijd gebruik van een passe-partout. Of een verdieping in de lijst. Dit om beschadigingen te voorkomen.
Question Ik kies ervoor om zelf in te lijsten, waar moet ik op letten?
AnswerGebruik zuurvrij papier. Zowel voor het passe-partout als het karton achter de print. Tip: plak de print vast aan het passe-partout met twee stukken speciaal zuurvrij plakband in de bovenhoeken. Door de lijst kan deze niet meer verschuiven.

Voorzichtig transporteren! Vergeet niet dat het gaat om delicaat materiaal, mocht je een print meenemen naar een professionele lijstenmaker.

Question Hoe houd ik mijn fine-art print mooi?
Answer

Iedere fine-art print is kleurecht. Gemaakt om vele jaren van te genieten. Hang de print bij voorkeur niet op een plek waar hij veel wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Dan blijft hij het langst mooi. Lijstwerk afstoffen met een zachte doek. Geen reinigingsmiddelen gebruiken.

Question Ik wil een fine-art print bestellen in een formaat dat niet vermeld wordt op de website, wat nu?
AnswerVoor afwijkende formaten kun je contact opnemen via info@galerietje.com.
Question Wat zijn alle betaalmogelijkheden die ik heb?
AnswerJe kan met Ideal betalen of er voor kiezen om 50% vooruit te betalen per directe bankoverschrijving. Kies je voor een aanbetaling dan versturen we je bestelling zodra deze op onze rekening bijgeschreven is. Je ontvangt bij levering nog een factuur voor het nog openstaande bedrag.
Question Retour of ruilen, hoe werkt dat?
AnswerNeem eerst contact met ons op. Je kunt artikelen in originele staat en netjes verpakt, tot 14 dagen na ontvangst, retourneren. Je kan hiervoor het formulier voor herroeping gebruiken. Het aankoopbedrag staat dan binnen 14 dagen op je rekening. De kosten voor de retourzending zijn voor de koper.