• Zeist 1985.
  • Gestudeerd aan de AKV St. Joost, Breda.
  • Technieken: kleurpotlood, aquarelverf en ecoline.

Als kind verdwaalde Linde Faas tussen de stapels tekeningen op haar kamer. Het kwam toen niet eens in haar op dat ze van haar hobby ooit haar beroep zou kunnen maken. Ze zag tekenen als iets van haarzelf. Eigenlijk wilde ze het liefst de wijde wereld in; ontdekkingsreiziger worden.

Tegenwoordig is Linde een internationaal veelgevraagd illustrator. Daarbij heeft ze het geluk dat haar vriend een paar maanden per jaar in Noord-Noorwegen werkt, op een plek waar de verkeersdrukte wordt veroorzaakt door loslopende elanden. Daar, onderaan de fjord, zoekt Linde hem op om er ook zelf te werken. Zo is ze naast illustrator en kunstenares toch ook een beetje ontdekkingsreiziger.

“Ik blijf het bijzonder vinden dat je met illustreren een heel eigen wereld kan creëren. En de kijker mee kan nemen op avontuur. Heerlijk om die nieuwe wereld tot leven te zien komen op papier”, aldus Linde. De kinderboeken ‘Feestmaal voor de koning’ met Marlies Verhelst, ‘Vlo en Stiekel met Pieter Koolwijk, en ‘Nana en het Roversbos’ met Ann Lootens zijn hier prachtvoorbeelden van.

 

Bekijk de selectie.